Deona is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
Demo aanvragenDoenKids

DoenKids is een online activiteitendatabase voor kinderdagverblijven,
diensten voor onthaalouders en buitenschoolse kinderopvang.

KidsKonnect

Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot alle activiteiten.

DoenKids biedt ondersteuning en inspiratie bij het maken van ontwikkelingsgerichte activiteitenprogramma’s. In onze database staan honderden ideeën. Je kan zoeken op leeftijd, ervaringsgebied en tijdsduur. Daarnaast zijn er allerlei thema’s, zoals: Creatief, Natuur, Muziek, Techniek en Sport & Spel.

In DoenKids kan je zelf een activiteitenplanning maken. De benodigde draaiboeken en materialenlijsten voeg je eenvoudig toe. En wil je eigen teksten en foto's bij een activiteit plaatsen, dan is dat mogelijk. Zo beschik je elke dag, week of maand over een mooi, compleet en overzichtelijk programma.

“DoenKids is een goede aanzetter. Wanneer je eigen ideeën uitgeput zijn, staat DoenKids klaar. De integratie van de ervaringsgebieden van Kind & Gezin is een extra pluspunt. Bij controle kan je direct aantonen hoe je bepaalde ervaringsgebieden probeert te stimuleren. Ik ben echt wel fan!”
Julie Bomans
Coördinator KDV Paviljoen
Julie Bomans
Database
 

Database

Honderden activiteiten voor de kinderopvang of de buitenschoolse opvang om uit te kiezen en dan kan je ook nog eens je eigen activiteiten toevoegen en delen met collega’s. Zo laat je de database van je eigen organisatie samen met je collega’s groeien. Kies uit...
Honderden activiteiten voor de kinderopvang of de buitenschoolse opvang om uit te kiezen en dan kan je ook nog eens je eigen activiteiten toevoegen en delen met collega’s. Zo laat je de database van je eigen organisatie samen met je collega’s groeien.

 Kies uit diverse activiteiten:
 • sport & spel
 • creatief
 • ontdekken, techniek en proefjes
 • natuur
 • muziek, expressie en drama
 • eten & drinken
 • media
Je kan ook zoeken op ervaringsgebieden en sleutelervaringen.
Eigen content
 

Eigen content

Kinderbegeleiders verzinnen vaak de leukste activiteiten om samen met de kinderen te doen. Hoe bewaar je nu die succesvolle en populaire activiteiten van de verschillende locaties en hoe kan je ervoor zorgen dat jouw collega van een andere locatie er ook gebruik van...
Kinderbegeleiders verzinnen vaak de leukste activiteiten om samen met de kinderen te doen. Hoe bewaar je nu die succesvolle en populaire activiteiten van de verschillende locaties en hoe kan je ervoor zorgen dat jouw collega van een andere locatie er ook gebruik van kan maken? DoenKids biedt jou de mogelijkheid om met je eigen organisatie een database vol met activiteiten aan te leggen en dit ook steeds verder uit te breiden.
Prikbord
 

Prikbord

Kinderen kunnen in de database op zoek gaan naar activiteiten die hen aanspreken. Wanneer een kind een leuke activiteit heeft gevonden, kan deze toegevoegd worden aan het prikbord. Je kan voor iedere activiteit een ander kind of een groepje kinderen laten snuisteren op...
Kinderen kunnen in de database op zoek gaan naar activiteiten die hen aanspreken. Wanneer een kind een leuke activiteit heeft gevonden, kan deze toegevoegd worden aan het prikbord. Je kan voor iedere activiteit een ander kind of een groepje kinderen laten snuisteren op het platform.

Uiteindelijk hangt het prikbord vol met ideeën en kunnen kinderen meebepalen hoe hun dag eruit komt te zien. Leuk extraatje hierbij is dat je niet altijd zelf je hersens hoeft te kraken om een toffe activiteit te bedenken. Hoe fijn is dat?!
IBO thema's
 

IBO thema's

Iedere schoolvakantie moet je weer nadenken over een leuk aansprekend thema. En als je dan een thema hebt verzonnen dan begint het echte werk pas! Je moet zoeken naar allerlei verschillende activiteiten voor jonge en oudere kinderen die heel divers zijn. Want je wilt...
Iedere schoolvakantie moet je weer nadenken over een leuk aansprekend thema. En als je dan een thema hebt verzonnen dan begint het echte werk pas! Je moet zoeken naar allerlei verschillende activiteiten voor jonge en oudere kinderen die heel divers zijn. Want je wilt van alles kunnen bieden. Méér dan knutselen en cupcakes bakken! Daarom zet DoenKids iedere schoolvakantie een uitgebreid voorbeeldprogramma voor je klaar. Een programma met een aansprekende titel waarvan je ook direct een leuke poster kan downloaden. Het mooie is: iedere schoolvakantie introduceert DoenKids een compleet nieuw thema! Wat denk je van de volgende DoenKids thema’s:
 • Doe mee, red de zee!
 • Dat is pech, wifi weg
 • Fout en Nieuw
 • Doe een proef met professor Zoef!
 • Slot Spooksteyn
KDV thema's
 

KDV thema's

In de DoenKids database kan je verschillende thema’s vinden die je kan gebruiken voor jouw kinderdagverblijf. Een DoenKids thema bestaat uit diverse activiteiten voor verschillende leeftijden. In elk thema komen de verschillende ervaringsgebieden aan bod en...
In de DoenKids database kan je verschillende thema’s vinden die je kan gebruiken voor jouw kinderdagverblijf.
 Een DoenKids thema bestaat uit diverse activiteiten voor verschillende leeftijden. In elk thema komen de verschillende ervaringsgebieden aan bod en wisselen ze elkaar af.
Daarbij komen vier standaard DoenKids activiteiten in elk thema terug in het programma. Dat zijn woordkaarten en foto woordkaarten, een memoryspel, liedjes & een bingospel.
Activiteitenplanning
 

Activiteitenplanning

Nadat je (samen met de kinderen) activiteiten hebt geselecteerd plaats je deze in een handige planning. Je kan ervoor kiezen om per dag, per week, per maand of per thema te plannen. De DoenKids planningstool is heel flexibel. Je kan ook diverse extra teksten toevoegen...
Nadat je (samen met de kinderen) activiteiten hebt geselecteerd plaats je deze in een handige planning. Je kan ervoor kiezen om per dag, per week, per maand of per thema te plannen. De DoenKids planningstool is heel flexibel. Je kan ook diverse extra teksten toevoegen en eigen foto’s.
Per programma download je alle benodigde draaiboeken en raadpleeg je een handige materiaallijst. Heel makkelijk om boodschappen te doen!
Je kan een activiteitenplanning maken voor jouw IBO of KDV, of combineer het en maak hem voor jouw kinderopvang locatie. 
Oudercommunicatie
 

Oudercommunicatie

Heb je de activiteiten gekozen en je planning gemaakt? Communiceer het naar de ouders en kinderen! Mail je programma naar ouders of toon het op je eigen website. Print je activiteitenoverzicht en hang het op de deur zodat ouders en kinderen kunnen zien waaruit ze...
Heb je de activiteiten gekozen en je planning gemaakt? Communiceer het naar de ouders en kinderen! Mail je programma naar ouders of toon het op je eigen website. Print je activiteitenoverzicht en hang het op de deur zodat ouders en kinderen kunnen zien waaruit ze kunnen kiezen of wat er wordt aangeboden.
Vertel over wat er komen gaat en waarom je bepaalde activiteiten uitvoert. Ouders weten lang niet altijd wat je allemaal doet of waarom je iets doet. Met je DoenKids programma bevorder je de ouderbetrokkenheid.
Kinderparticipatie
 

Kinderparticipatie

Kinderparticipatie binnen de buitenschoolse opvang betekent dat je kinderen betrekt bij het aanbod en de organisatie binnen de groep. Hoe ideaal is het dan om samen met de kinderen door DoenKids te kunnen struinen en te ontdekken wat jullie samen zouden willen doen. In...
Kinderparticipatie binnen de buitenschoolse opvang betekent dat je kinderen betrekt bij het aanbod en de organisatie binnen de groep. Hoe ideaal is het dan om samen met de kinderen door DoenKids te kunnen struinen en te ontdekken wat jullie samen zouden willen doen. In DoenKids kan je samen digitale prikborden maken voor activiteiten ideeën. Natuurlijk kan je ook samen het activiteitenprogramma gaan samenstellen. Voor en door de kinderen, hoe leuk is dat?!
Kindontwikkeling
 

Kindontwikkeling

DoenKids is volledig afgestemd op het pedagogisch raamwerk van Kind & Gezin. Dankzij de handige filterfunctie krijg je direct een overzicht van activiteiten die bij bepaalde ervaringsgebieden of sleutelervaringen passen. Je opent de activiteit met één klik in...
DoenKids is volledig afgestemd op het pedagogisch raamwerk van Kind & Gezin. Dankzij de handige filterfunctie krijg je direct een overzicht van activiteiten die bij bepaalde ervaringsgebieden of sleutelervaringen passen. Je opent de activiteit met één klik in DoenKids. Zo word je heel eenvoudig geholpen bij het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten bij kinderen.

Demo

Benieuwd wat Deona voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Volg ons, dan zorgen wij dat je niets mist!
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies